COVID-19 szűrés a DVTK Medical Centerben

2020 05.18.

A DVTK Medical Centerben szűrik koronavírusra a diósgyőri labdarúgókat, és ez a lehetőség a nagyközönség részére is nyitva áll.
A labdarúgó OTP Bank Liga és a női labdarúgó Simple Liga újraindulásának egyik feltétele, hogy a játékosokat és a stábtagokat heti két alkalommal (beleértve a mérkőzés előtt minimum 24, maximum 36 órával elvégzett tesztet) szűrjék COVID-19-re. A diósgyőri férfi és női labdarúgók, valamint a csapattal dolgozó edzők és a többi stábtag szűrését a DVTK Medical Center szakemberei végzik. Ez a lehetőség előzetes egyeztetést követően a nagyközönség részére is nyitva áll.

A DVTK Medicalban 2 féle tesztelési lehetőség van:

Koronavírus szűrés - PCR teszt A vizsgálat magát a vírust mutatja ki legkorábban a fertőzést követő 1-3 nappal a garat és orr nyálkahártyájából vett mintából a vírus genetikai jellemzőjének vizsgálatával (PCR, azaz polimeráz-láncreakció). A teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, diagnózisának felállítására, a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára. Az eredmény 2 munkanapon belül készül el. A leletet e-mail-ben küldjük el.

Ára: 30.000 Ft A vizsgálat előtt 12 órával nem lehet enni, inni, kávézni, dohányozni, rágózni, fogat mosni!

Koronavírus IgG ellenanyag teszt - A vizsgálattal a koronavírus fertőzés után a kialakult IgG immunválasz mérhető, amellyel megállapítható, hogy valaki átesett-e már a fertőzésen és már gyógyult, illetve védettsége van. Javasolt a legalább 1 hónappal korábbi koronavírus gyanúját keltő betegség igazolására. A vizsgálat vénás vérvétellel történik. Az eredmény 2 munkanapon belül készül el. A leletet e-mail-ben küldjük el.

Ára: 15.000 Ft Fizetési lehetőség: bankkártyával, készpénzzel a helyszínen.

Minden héten kedden és pénteken van lehetőség egyéneknek a szűrővizsgálat elvégzésére, nagyobb csoportokat előzetes egyeztetés után tudunk fogadni. További kérdések esetén állunk rendelkezésre a 06 46 410-010-es telefonszámon 8-20 óra között

covid_19_szures_sportolok_02

További információ:
info@dvtkmedical.hu
+36-46/410-010