Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dr. Csengő Erika

Dr. Csengő Erika

kardiológus

IDŐPONTFOGLALÁS

Orvosi diplomámat 2001-ben szereztem a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude minősítéssel.
Pályám kezdetétől Miskolcon dolgozom, a másfél éves Szent Ferenc Kórház Belgyógyászati Osztályán eltöltött időszakot követően a mai napig is munkahelyemül szolgáló Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház I. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztályán helyezkedtem el.

2006-ban belgyógyászatból, 2011-ben kardiológiából és 2014-ben intenzív terápiából szereztem szakvizsgát, transthoracalis és transoesophagealis echocardiographiás licensz vizsgával rendelkezem.

2011-től az invazív kardiológiai központ intenzív részlegének vezető főorvosaként dolgozom, ahol a régió heveny kardiológiai kórképekben szenvedő betegeinek ellátásáért vagyok felelős.

A gyógyító munkám mellett az orvostanhallgatók és szakorvosjelöltek gyakorlati képzésében is részt veszek. Pályám kezdetétől rendszeresen tartok előadásokat regionális és országos tudományos rendezvényeken.

Számos szív és érrendszeri betegség hatékonyabb gyógyítási eljárásait vizsgáló klinikai kutatásban vettem és veszek részt. Kórházi munkám során a súlyos, gyakran kritikus állapotot eredményező kardiológiai kórképekben szenvedő betegek ellátásával foglalkozom. Ezért is tartom különösen fontosnak mindazon állapotok felismerését és szakszerű kezelését, amelyekkel az életet veszélyeztető heveny szív és érrendszeri események megelőzhetők, valamint egy eseményt követően a kiújulás esélyének csökkenéséhez járulhatunk hozzá és a betegeink életminőségét javíthatjuk.