Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dr. Csengő Erika

Dr. Csengő Erika

Kardiológus

IDŐPONTFOGLALÁS

Kardiológus főorvos

Orvosi diplomámat 2001-ben szereztem a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán summa cum laude minősítéssel. 2006-ban belgyógyászatból, 2011-ben kardiológiából és 2014-ben intenzív terápiából szereztem szakvizsgát, ezenkívül transthoracalis és transoesophagealis echocardiographiás licensz vizsgával rendelkezem.

Pályám kezdetétől mai napig a B.A.Z. Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház I. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztályán gyógyítok, 2011-től a Kardiológiai Központ Intenzív részlegének vezető főorvosaként, ahol a régió heveny kardiológiai kórképekben szenvedő betegeinek ellátásáért vagyok felelős és a Coronaria Őrző Részlegének részlegvezetője vagyok.

Gyógyító munkám mellett az orvostanhallgatók és szakorvosjelöltek gyakorlati képzésében is részt veszek, rendszeresen tartok előadásokat regionális és országos tudományos rendezvényeken.

Számos szív és érrendszeri betegség hatékonyabb gyógyítási eljárásait vizsgáló klinikai kutatásban vettem és veszek részt. Kórházi munkám során a súlyos, gyakran kritikus állapotot eredményező kardiológiai kórképekben szenvedő betegek ellátásával foglalkozom. Ezért is tartom különösen fontosnak mindazon állapotok felismerését és szakszerű kezelését, amelyekkel az életet veszélyeztető heveny szív és érrendszeri események megelőzhetők, valamint egy eseményt követően a kiújulás esélyének csökkenéséhez járulhatunk hozzá és a betegeink életminőségét javíthatjuk.

A Magyar Kardiológus Társaság, a Magyar Hypertonia Társaság, a Magyar Atherosclerosis Társaság és az Európai Kardiológus Társaság (ESC) állandó tagja vagyok.