Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dr. Fügedi László

Dr. Fügedi László

idegsebész

IDŐPONTFOGLALÁS

1994 óta dolgozom a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi és Egyetemi Oktató Kórház Idegsebészeti Osztályán. 2001-ben kiváló minősítéssel idegsebészeti szakvizsgát szereztem.

2002-ben Prágában az EANS (Európai Idegsebészeti Társaság) írásbeli szakvizsgáját abszolváltam. Az EANS által szervezett továbbképző tanfolyamokon sikeresen részt vettem (Portugália, Madeira, Spanyolország, Barcelona, Franciaország Nizza, Hollandia, Amszterdam).

Tagja voltam a Brain Trauma Foundation (New York) által vezetett Súlyos Koponyasérültek Ellátásával kapcsolatos nemzetközi studynak ösztöndíjasként. Emellett elvégeztem Salzburgban a new-yorki és bécsi központok által megtartott Cornell Seminariumot is. Angol, német és olasz nyelvvizsgákkal rendelkezem. A Magyar idegsebészeti Társaságon kívül, a Magyar Neuropathológiai Társaság és a Magyar Neurooncológus Társaság tagja vagyok.

Több, mint 30 magyar és idegen nyelvű (angol, spanyol) előadásom, publikációm jelent meg első és társszerzőként. Az idegsebészeti kórképek (gerinc és agydaganatok, gyulladásos kórképek, degeneratív mozgásszervi betegségek, perifériás idegbetegségek, funkcionális idegsebészeti kórképek) diagnosztikájával, kezelésével foglalkozom.

Jelenleg a Központi Posztoperatív Őrzőrészleg vezető főorvosa és osztályomon a funkcionális idegsebészeti team vezetője vagyok.