Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dr. Gerges Gábor

Dr. Gerges Gábor

Kardiológus

IDŐPONTFOGLALÁS

Kardiológus

2002-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude minősítéssel.

2008-ban kardiológiából, 2020-ban intenzív terápiából szereztem szakvizsgát, valamint transthoracalis echocardiographiás licensz vizsgával rendelkezem.

Gyógyító munkám 2004 óta a B.A.Z. Vármegyei Központi Kórház Kardiológiai Osztályán a Pacemaker és ICD implantáció és gondozás területén végzem, a súlyos állapotú betegek Coronária Őrzőnkben történő intenzív ellátásában egy kitűnő csapat tagjaként veszek részt.

Szakterületem a Pacemaker munkacsoport tagjaként a különböző szívritmuszavarok kivizsgáláa, gyógyszeres és beültethető szívritmus-szabályozó eszközökkel történő kezelése. Aktívan részt veszek a szívritmus-szabályozó és újraélesztő készülékek beültetésében és nagy tapasztalattal rendelkezem az ezekkel élő betegek gondozásában.

Szívultrahangos szakemberként a szív strukturális elváltozásainak, szívbillentyű betegségeinek felismerése, véleményezése és kezelési javaslata munkám rutin feladatai közé tartozik. A szívkoszorúér megbetegedés non- invazív kivizsgálása, gyógyszeres kezelése, a magas kardiovaszkuláris rizikóval bíró betegek gondozása hivatásom fontos részét képezi.

A mindennapi munkám során a kardiovaszkuláris megbetegedések széles spektrumával találkozom, a krónikus, gondozást igénylő kórképektől az akut, életveszéllyel járó állapotokig.

Számomra fontos a betegközpontú orvoslás, az életet veszélyeztető kórképek korai felismerése, a részletes betegtájékoztatás, hogy az aktuális állapot, betegség kezelésében a beteggel közösen döntve a legmegfelelőbb és leghatékonyabb terápiát alkalmazhassuk.

A Magyar Kardiológus Társaság és a Magyar Orvosi Kamara tagja vagyok.