Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dr. Nagy Gergely György

Dr. Nagy Gergely György

Kardiológus

IDŐPONTFOGLALÁS

Belgyógyász, kardiológus, aneszteziológus és intenzív terápiás főorvos

• Megyei Központi Kórház I. Belgyógyászat – Kardiológiai Osztályának vezető főorvosa

• Egészségügyi Szakmai Kollégium Kardiológia Tagozatának tagja

• DVTK Medical profilvezető kardiológusa

Orvosi tanulmányait a Debreceni Egyetemen végezte köztársasági ösztöndíjjal, Pro Universitate díjasként, summa cum laude minősítéssel. PhD fokozatát az Egyesült Királyságban a Glasgow-i Egyetemen szerezte idegbiológiából. A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetében majd az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszékén dolgozott. 2008-ban belgyógyászat, 2012-ben magyar, majd európai aneszteziológia és intenzív terápia, 2014-ben pedig kardiológia szakvizsgát szerzett, valamennyit kiváló minősítéssel. Egyetemi adjunktusi kinevezést követően 2012. óta dolgozik Miskolcon főorvosként, 2016 óta osztályvezető főorvos.

Fő klinikai érdeklődési területe a kihívást jelentős, súlyos állapotú, intenzív terápiát igénylő betegek ellátása, továbbá vezetőként a magas színvonalú regionális szívérrendszeri járó- és fekvőbeteg-ellátás működésének és fejlesztésének biztosítása, a kedvezőtlen kardiovaszkuláris népegészségügyi mutatók javítása. Oktatói tevékenysége több mint két évtizedre nyúlik vissza a belgyógyászat, kardiológia és intenzív terápia területén, magyar és angol nyelven egyaránt. Több tudományos diákköri munka, diplomamunka témavezetője vagy bírálója. Országos szakmai továbbképzések, szakvizsga felkészítő tanfolyamok rendszeres előadója, egyetemi államvizsga bizottság tagja. A Debreceni Egyetem Egészségtudományok Doktori Iskola akkreditált oktatója, PhD témavezetője.

A klinikum és oktatás mellett végig megmaradt tudományos érdeklődése, számos hazai és európai kutatási pályázat, klinikai kutatás részese vagy témavezetője. 2016-tól rektori megbízottként koordinálja a Debreceni Egyetem baktérium sejtterápiás kutatásait, valamint kutatja az emberi mikrobiom összetétele és a szívérrendszeri betegségek kapcsolatát. Tudományos munkássága három kardiológiai-intenzív terápiás tankönyvfejezet, 70 feletti impakt faktor és 500 körüli független idézettség, valamint több száz hazai és nemzetközi tudományos vagy orvostovábbképző előadás formájában összegezhető.