Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dr. Sas Attila

Dr. Sas Attila

Neurológus

IDŐPONTFOGLALÁS

Neurológus főorvos

2006-ban a Debreceni Egyetemen szereztem általános orvosi diplomát, majd 2012-ben neurológiából és 2014-ben neuroszonológiából (nyaki és koponyán belüli erek UH diagnosztikája) szakvizsgáztam.
2015-ben vascularis neurológia (agyi keringészavarok), 2022-ben szomnológia (alvásmedicina) licenszvizsgát szereztem.

Gyógyító munkám 2006 óta a B.A.Z. Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban végzem, melynek Stroke-Neurológia-Toxicológia osztályán dolgozom osztályvezető helyettesként és a Stroke részleg vezetőjeként. Az osztályon töltött éveim alatt több mint 30 klinikai gyógyszervizsgálatban vettem részt vizsgáló orvosként, melyek kapcsán számos új, nemzetközileg is elismert terápiás lehetőséget volt alkalmam használni.

A Magyar Stroke Társaság, a Magyar Neurosonológiai Társaság, a Magyar Alvástársaság állandó tagja és több klinikai gyógyszervizsgálati kutatás vizsgáló orvosa vagyok.
2022-től a DE Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolájának PhD képzésében veszek részt.

Szakterületem a vascularis neurológia, neurosonológia, és szomnológia, főbb érdeklődési területem az agyi keringészavarok megelőzése, kezelése és az ezen átesett betegek gondozása, ezzel kapcsolatban a nyaki verőérszűkület UH szűrése, felfedezése esetén megfelelő gyógyszeres, vagy eszközös terápia (érsebészeti- vagy katéteres) indikálása, érműtéten, vagy katéteres beavatkozáson átesett betegek ultrahangos követése.