Iratkozzon fel hírlevelünkre

Dr. Szabó Zsolt PhD

Dr. Szabó Zsolt PhD

DVTK Medical orvosigazgatója, tanszékvezető egyetemi docens, kézsebész, traumatológus főorvos

Orvosigazgató főorvos

tanszékvezető egyetemi docens

kézsebész, traumatológus szakorvos

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti egyetemen szereztem általános orvosi oklevelet. 1990-től a miskolci Megyei Kórház Traumatológia osztályán dolgozom. Sebészetből, traumatológiából és kézsebészetből szereztem szakvizsgát. Több mint 3 év külföldi gyakorlat után (Stockholm, Strasbourg, Nizza, Tokyo) Bolognában 1997-ben szereztem meg angol és francia nyelven az Európai Kézsebészeti Szakvizsgát. 2000-ben tudományos doktori fokozatot szereztem (PhD), majd a Pécsi és Szegedi Egyetemek címzetes egyetemi docense lettem.

A Magyar Kézsebész Társaság főtitkára majd elnöke voltam és az Európai Szakvizsga Bizottság elnökeként megreformáltam az egész európai kézsebészeti szakvizsgát. Az Európai (FESSH) majd a Világ (IFSSH) Kézsebészeti Szövetségeinek első számú vezetője lettem. Az AO International svájci traumatológiai oktató alapítvány arany fokozatú oktatója, valamint a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának egyetemi docenseként tanítok. A miskolci Kézsebészeti Centrum és a budapesti Kézsebészeti Központ alapítója, főorvosa és szakmai vezetője vagyok.

3 éve a DVTK Sportegyesület orvosigazgatójaként hoztam létre a DVTK Medical Orvosdiagnosztikai és Rehabilitációs Centrumot.